Network Menu

Innan flytten till Korea

Att ta med sig från Sverige

Det finns ett antal saker som många sweor tar med i bagaget från Sverige. För flera av dessa finns det bra ersättningsvaror i Korea, men ibland vill man kanske ta med något av ett speciellt märke som man är van vid att använda. IKEA har en del vi är vana vid i Sverige som knäckebröd, köttbullar osv. Svenskt kaffe, kaviar och sill har vi dock ännu inte hittat i de koreanska mataffärerna!

Körkort

Ansök om internationellt körkort. Ditt svenska körkort gäller inte i Korea. På ditt internationella körkort får du köra ett år, därefter måste du skaffa koreanskt körkort.

Husdjur

Innan man tar med sitt husdjur (hund, katt) till Korea (och planerar att återinföra det till Sverige) är det mycket som ska förberedas och åtgärdas. Räkna med att vaccinationsprogram mm kan ta ca 6 månader i Sverige. För aktuella bestämmelser om införsel till Sydkorea hänvisar vi till Veterinärmyndigheten/Sydkoreanska ambassaden i Stockholm. Tel 08-54589400. För återinförsel till Sverige, se Statens Jordbruksverks hemsida för aktuella bestämmelser: http://www.jordbruksverket.se