Network Menu

Innan flytten till Korea

Vaccinationer

Kontakta din hälsocentral eller vaccinationsmottagning för att få information om vilka vaccinationer som rekommenderas.

Previsit

Om ni har en resa inplanerad inför er flytt hit, är ni varmt välkomna att höra av er till SWEA via sweaseoul(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com Då planerar vi gärna in en fika eller en lunch med en av våra medlemmar för att ge information och svara på eventuella frågor som sannorlikt dyker upp. Vi har alla varit där!

Att ta med sig från Sverige

Det finns ett antal saker som många sweor tar med i bagaget från Sverige. Numera finns det  bra ersättningsvaror i Korea, men ibland vill man kanske ta med något av ett speciellt märke som man är van vid att använda. IKEA har en del vi är vana vid i Sverige som knäckebröd, köttbullar, sill osv.

Körkort

Ansök om internationellt körkort. Ditt svenska körkort gäller inte i Korea. På ditt internationella körkort får du köra ett år, därefter måste du skaffa koreanskt körkort.

Husdjur

Innan man tar med sitt husdjur (hund, katt) till Korea (och planerar att återinföra det till Sverige) är det mycket som ska förberedas och åtgärdas. Räkna med att vaccinationsprogram mm kan ta ca 6 månader i Sverige. För aktuella bestämmelser om införsel till Sydkorea hänvisar vi till Veterinärmyndigheten/Sydkoreanska ambassaden i Stockholm. Tel 08-54589400. För återinförsel till Sverige, se Statens Jordbruksverks hemsida för aktuella bestämmelser: http://www.jordbruksverket.se

För övriga frågor inför flytt och första tid i Seoul seoul.swea.org/kontaktperson-nya-seoul/